Categorie├źn
Lening Informatie

Lenen zonder intentieverklaring

Wanneer u wilt lenen, maar niet over een vaste baan beschikt, kan een intentieverklaring van uw werkgever uitkomst bieden. Hij of zij verklaart hierin alle intentie te hebben uw contract te verlengen of om te zetten naar een vast contract. Een kredietverlener hecht veel waarde aan een intentieverklaring als u geen vaste baan heeft.

Lenen zonder intentieverklaring kan erg lastig zijn. Een intentieverklaring biedt de bank veel zekerheid dat u in staat zult zijn de lening af te betalen. Als uw werkgever weigert een intentieverklaring op te stellen en te tekenen, lijkt er een redelijke kans te zijn dat het werk dat u heeft tijdelijk zal zijn. Dit is een negatief signaal richting de bank.

Toch is het wel mogelijk om te lenen zonder intentieverklaring. Hiertoe dient u de bank wel te tonen dat u een stabiel leven heeft, dit toont zekerheid voor de bank, ondanks de afwezigheid van een intentieverklaring. De eisen die banken vaak stellen zijn onder andere een leeftijd van ten minste 25 jaar, het gehuwd of samenwonend zijn en geen BKR-registraties op het moment van aanvraag. Dit biedt de bank, maar natuurlijk ook uzelf meer veiligheid. Niet alleen de bank is er bij gebaat dat u de lening kunt afbetalen, ook uzelf bent dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.