Categorieën
Lening Informatie

Zonder een vaste baan

Zonder vaste baan is lastiger dan met een vaste baan, maar in veel gevallen nog wel mogelijk. Tegenwoordig zijn werkgevers veel voorzichter met het verstrekken van vaste contracten. Ook de kredietverstrekkers weten dit. Daarom maken de meeste kredietverstrekkers geld lenen zonder vaste baan mogelijk. Omdat u zonder vaste baan minder zekerheid biedt aan de bank, zijn de eisen wel strenger.

Het is niet ongebruikelijk dat de bank van u vraagt gehuwd of samenwonend te zijn. Daarnaast is de minimum leeftijd vaak 25 jaar, in tegenstelling tot de 18 jaar voor reguliere leningen. Ook wordt er strenger gekeken naar eventuele BKR-registraties. Schulden die bij het BKR in Tiel geregisteerd staan, kunnen uw kansen op een succesvolle aanvraag aanzienlijk verkleinen.

Met een zogenaamde intentieverklaring van uw werkgever is geld lenen zonder vaste baan een stuk makkelijker voor u. In zo’n intentieverklaring verklaart uw werkgever alle intentie te hebben om in de toekomst uw contract te gaan verlengen, of zelfs om te zetten in een vast contract. Dit biedt uw bank een grotere zekerheid dat de lening zonder problemen kan worden afbetaald door u. U kunt uw werkgever altijd vragen of hij of zij bereidt is om een intentieverklaring voor u op te stellen en te tekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.